Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verwersstraat 75 in 'S-Hertogenbosch 5211 HV

Verwersstraat 75

5211 HV 's-Hertogenbosch
Prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

Rijksmonumentaal herenhuis "In Sichem"
Verwersstraat 75 / Beurdsestraat 9 te 's-Hertogenbosch

Uniek object! Eén van die objecten, die zelden op de markt komen! Een woning, die al meer dan een halve eeuw in bezit is van de huidige eigenaren, dat door hen met veel liefde en plezier bewoond is. Thans wordt door ons kantoor namens de eigenaren het monumentale herenhuis "In Sichem"...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1463 Woonoppervlakte 265 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

Rijksmonumentaal herenhuis "In Sichem"
Verwersstraat 75 / Beurdsestraat 9 te 's-Hertogenbosch

Uniek object! Eén van die objecten, die zelden op de markt komen! Een woning, die al meer dan een halve eeuw in bezit is van de huidige eigenaren, dat door hen met veel liefde en plezier bewoond is. Thans wordt door ons kantoor namens de eigenaren het monumentale herenhuis "In Sichem" voor verkoop beschikbaar gesteld.

Indeling:

Begane grond:
Achter de voordeur komt u in een lange en prominente hal met typerende Belgisch hardstenen vloer en oud, hoog plafond. Links van de hal treft u meteen de voorkamer aan, die middels hoge ramen uitzicht biedt op de Verwersstraat. Deze ruimte is momenteel ingericht als zitkamer en kenmerkt zich door een hoog (3.98 m) plafond met houten balken.
De eetkamer ligt aan de achterzijde van de woning en is bereikbaar vanuit de keuken. Ook deze ruimte is voorzien van een hoog (2.65 m) balkenplafond. De iets hoger gelegen eetkamer heeft openslaande deuren naar een kleine trap aan de achterzijde, die leidt naar de omsloten tuin.

De keuken ligt eveneens aan de achterzijde van de woning. De qua inrichting eenvoudige keuken heeft een deur naar de tuin. Typerend is hier het bovenlicht boven de deur, hetgeen de hoge plafonds ook weer extra beaccentueerd.

Vanuit de keuken is er een kleine trap naar de kelder. Hier treft u nog een authentieke oorspronkelijke laat-vijftiende-eeuwse, maar in de jaren '70 in stijl gerestaureerde balkenlaag aan. De oorspronkelijke kelderingang aan de buitenzijde is nog steeds aanwezig. Momenteel is hier een kamer gesitueerd, welke door de huidige bewoners in gebruik was als tv-/ chillkamer.

Centraal in de hal ligt het trappenhuis met een mooie, in een combinatie van hout en smeedijzer, uitgevoerde trappartij.
Op de tussenverdieping treft u nog een kleine ruimte aan, die momenteel in gebruik is als berging, maar oorspronkelijk als doka heeft gediend.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping is een ruime overloop, twee zeer royale en een kleinere slaapkamer en een separaat toilet.
Tevens is hier een eenvoudige ruimte, welke thans is ingericht als douche en eveneens vanuit één van de grote slaapkamers bereikbaar is. De kamers worden gekenmerkt door hoge plafonds en ogen hierdoor extra ruimtelijk.

Tweede verdieping:
Middels een ruime overloop heeft u hier toegang tot drie slaapkamers en een grote zolderruimte, welke nog vele mogelijkheden (extra slaapkamers of slaapkamers en badkamer) biedt. Op deze tweede verdieping is bovendien nog een grote bergkast, toegankelijk vanaf de overloop.

Exterieur
Tuin
De omsloten en veel privacy biedende achtertuin is gelegen op het zuidwesten en momenteel onderhoudsarm ingericht met enkele kleinere borders.

Garage en berging
Vanuit de tuin heeft u rechtstreeks toegang tot een berging. Voor vele bezoekers van de Binnendieze zal deze berging een heel herkenbaar punt op de vaarroute zijn, vanwege zijn prominente ligging over de Dieze. Dit gedeelte was ooit een steegje dat tussen de huizen op de nummers 73 en 75 liep. In 1850 is het steegje opgeknipt, waarbij het achterste gedeelte werd toegevoegd aan de onderhavige woning. Vanuit dat steegje gaf het betreffende bruggetje destijds toegang tot het Oud-Bogardenklooster. In 1961 is dit toogje " herrezen" en als berging in gebruik genomen.

Middels een poort in de tuin heeft u toegang tot een houten bruggetje (parallel aan de Dieze) dat min of meer "binnendoor" toegang biedt tot de grote garageruimte, welke per auto vanuit de Beurdsestraat toegankelijk is.
De garage biedt de mogelijkheid tot het stallen van één auto, heeft daarnaast nog een lager gelegen bergruimte en een middels trappen toegankelijke zolderruimte, welke in de afgelopen jaren als kantoor dienst heeft gedaan.
Zoals reeds vermeld, vele bezoekers van de vaartochten over de Binnendieze, zullen dit plekje herkennen als één van de meest sfeervolle stukjes van de Binnendieze. Een plek, waar een argeloze bezoeker, zich altijd zal afvragen, wie zo'n zeldzaam mooi stukje van de binnenstad mag bewonen.

De woning dateert waarschijnlijk uit 1463. Uit archieven blijkt dat de woning vlak na de grote stadsbrand gebouwd is. De fraaie voorgevel is nog steeds kenmerkend voor de beide panden nummers 75 en 77.
De naam van de woning "In Sichem" dateert al van voor 1800. Het torentje boven de voordeur is een model van de grote wachttoren aan de rivier de Demer in het Belgische stadje Zichem. Deze naam werd vroeger met een S geschreven en met grote waarschijnlijkheid heeft ooit in het onderhavige pand een Belgisch koopman gewoond.

Kortom u treft hier een statig herenhuis met garage, gelegen in het centrum van de stad met vele authentieke details.
De woning is gedateerd en verdient modernisering, waardoor de mogelijkheid bestaat het geheel naar eigen wensen en inzichten aan te passen.

De Verwersstraat is een van de meest stijlvolle en exclusieve winkelstraten in het centrum, om de hoek van de Parade. Vele oude panden kenmerken het beeld van deze straat en alle voorzieningen van het centrum zijn op loopafstand; winkels, banken, culturele bezienswaardigheden, theater, Museumkwartier, terrasjes, eetgelegenheden en het station (enkele minuten).
Ook op het gebied van gezondheidszorg, ouderenzorg en sport heeft 's-Hertogenbosch alle denkbare faciliteiten.
De hoofdstad van Brabant is een moderne, dynamische stad met een keur aan bedrijven in vooral de dienstverlenende sector. ’s-Hertogenbosch wordt omsloten door de A2 en de A59 en heeft uitstekende verbindingen naar alle delen van het land.
Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Tussenwoning Bouwjaar 1463 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 265 m² Perceeloppervlakte 241 m² Overige inpandige ruimte 26 m² Externe bergruimte 51 m² Inhoud 1093 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 4 woonlagen en een kelder Energie Warmwater Geiser eigendom en elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel Buitenruimte Tuin Achtertuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 85 m² (10.0 m bij 8.5 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monument Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente 's-Hertogenbosch Sectie H Perceelnummer 5882 Oppervlakte 211 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente 's-Hertogenbosch Sectie H Perceelnummer 6389 Oppervlakte 30 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Verwersstraat 75, 5211 HV 'S-Hertogenbosch

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring